15 maj 2011

Belöningar och

I tisdags blev Java 9 veckor. Dagen efter roade vi oss med att försöka ställa henne för att kunna ta ett kort, det är ju kul att se hur hon växer.... Men vår oerfarenhet tillsammans med att Java inte alls kunde förstå nyttan med att posera på ett bord gjorde att vi inte lyckades speciellt bra = ) Nåväl, vi hade roligt iaf.

Vi roar oss med att "träna" kontakt, korvspårning, sitt, ligg och lite annat. Java jobbar GÄRNA för godis, men jag försöker klura ut andra belöningar som hon också uppskattar. Bollar är inte kul. Jaga olika saker är kul. Jaga-bus med matte är kul. Kampa är rätt kul. Att få en kelstund är rätt ok. Försöker utveckla och hitta nya lekar som hon uppskattar...



På den stora bilden är kampleksaken som Java fick av Ewa, den gillar hon! Speciellt om vi drar den i ett snöre så hon får springa och jaga den. Vi köpte en liten kong också som var lite mjuk, den är också rolig.

Träningen för att bli rumsren fortsätter. Java tycker att det är helt ok att kissa inne... Hon kissar ofta... Vi är superduktiga på att gå ut ofta, ofta, men det räcker inte. Ibland kör hon också trixet att hålla sig länge, länge, länge när vi är ute för att sedan få kissa inne... hmmm.

Hon kan ju också både kissa och bajsa ute, men bara på vår tomt. I morse hade jag en plan på att ta henne upp i skogen direkt på morgonen då hon hållit sig hela natten. Men det som hände var bara att hon satt där och gnydde förtvivlat. Försökte stryka henne på magen, tänkte att tiken slickar väl sina valpar får att få magen att komma igång... men ingen lycka. Då vi kom tillbaka hem så valde hon att kissa på altanen istället. Men skam den som ger sig. Nu har jag sparat en bit tidning med hennes kiss på som jag ska ta med mig nästa gång vi går upp i skogen, kanske kan det hjälpa.

/E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar