02 augusti 2011

Skvallra

Det fina vädret fortsätter och vi försöker vara ute så mycket som möjligt för att ta tillvara ljuset. Vore fiffigt om man kunde spara lite i en låda för att plocka fram i vinter då mörkret börjar tära på orken... Lite foton kan förhoppningsvis återkalla lite av känslan iaf.

Java tränar på att gå i utställningskoppel och att stå snyggt och visa upp sig. Vissa gånger går det så grymt bra att jag tänker att vi är ju ena riktiga proffs, men så nästa gång är hon inte alls på humör och det blir bara trams =) Ja, ja, hon är en terrier med egen vilja och det är bara att gilla läget och fortsätta träna. Java har nog inte insett att hennes matte också har terrier-kaliber vad gäller envishet...  =)  Jag hoppas iaf att vi kan göra lite bättre ifrån oss i ringen då vi ska till Piteå i mitten av augusti än vad vi gjorde på Norrlandsbordern.

Vi har också jobbat på att Java ska "skvallra" (a lá Eva Bodström) då vi är på promenad. Det handlade från början om att inte springa efter joggare, men har sedan förts över på när hon ser annat spännande också. Det börjar funka nu när hon får syn på andra hundar också, men ännu är lockelsen att få hälsa och leka väldigt stor! Men vi närmar oss, tycker att hon oftare och oftare tar kontakt med mig även då hon ser andra hundar och det är en bra känsla!

/E




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar